Huszonkét kérelmezőt tartanak jelenleg nyilván az önkormányzatnál, akik bérlakásra várnak

2019. március 11. hétfő 13:43

Huszonkét kérelmezőt tartanak jelenleg nyilván az önkormányzatnál, akik bérlakásra várnak

A közelmúltban tartott önkormányzati ülésen hagyta jóvá a képviselő-testület az idei lakásbérbeadási névjegyzéket. A szociális és egészségügyi bizottság tagjai előzetes állásfoglalása alapján huszonkét kérelmező igényét rangsorolva fogadták el a képviselők. 

 

 

A névjegyzék 1994-óta egységes szempontok szerint, azaz, meghatározott pontrendszer szerint készül.

Ennek alapján figyelembe veszik a kérelem beadásának időpontját, a családban nevelt kiskorú gyermekek számát, a tartósan beteg, vagy fogyatékos gyermeket, felnőttek esetében a megváltozott munkaképesség-csökkenés mértékét, s egyebek mellett a jelenlegi lakáskörülményeket, továbbá a kérelmező jövedelmi viszonyait, ám ez utóbbi esetben a munkából származó keresetnek legalább annyinak kell lenni, amiből elvárható lesz a lakbér fizetése.

A közelmúltban elvégzett felülvizsgálat során a lakásra várók közül négyen nem jelentek meg, tőlük két pontot levontak, akik tavaly sem, azoktól négyet, így alakult ki a végleges besorolás, azaz az, hogy ki hányadik helyre került a listán.

A 2018-ban elfogadott listáról hét igénylőt töröltek, azokat, akik idő közben saját otthonra tettek szert, elköltöztek vagy más módon oldották meg a lakhatásukat.

EQM