Hősies helytállásáért tüntettek ki egy baranyai tűzoltót

2019. augusztus 29. csütörtök 16:20

Hősies helytállásáért tüntettek ki egy baranyai tűzoltót

Tiszti kinevezéseket, elismeréseket és ajándéktárgyakat adott át augusztus huszonnyolcadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese a szervezet fővárosi központjában. Baranya megyéből több tűzoltó is jelen volt az ünnepségen.


Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kinevezte tűzoltó főhadnaggyá a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Molnár Balázs tűzoltó zászlóst.

A tábornok többeknek hősies helytállásukért elismerést adott át, emellett átnyújtotta a belügyminiszter és az országos katasztrófavédelmi főigazgató születésnapi ajándéktárgyait is.

Hősies helytállása elismeréseként a főigazgató elismerésben részesítette Ignácz Péter tűzoltó őrmestert, a Szigetvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját.

Július 28-án Ignácz Péter Szigetvárról Pécs felé tartott gépkocsijával, amikor az út mellett intézkedő rendőröket és egy földön fekvő embert látott.

Megállt és a rendőrökkel, illetve két orvossal együtt aktívan közreműködött a sérült személy újraélesztésében. Mivel korábban két évig mentőápolóként dolgozott, autójában életmentéshez szükséges eszközöket is tart. A sérült keringését fenntartotta, így az újraélesztés sikeres volt.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgy elismerésben részesítette kerek évfordulós születésnapja alkalmából Nagyné Scherdán Zita Évát, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság titkárnőjét

A rendezvény végén Erdélyi Krisztián először az első tiszti kinevezésüket átvevő kollégákhoz szólt. Sok sikert kívánt nekik a tiszti pályához, majd arról beszélt, hogy számos akadályon kell keresztüljutniuk ahhoz, hogy elmondhassák, tisztek lettek. Van azonban ennél egy egyszerűbb mérce is - folytatta a tábornok: akkor lesz valakiből tiszt, amikor a beosztottjai elkezdik ekként kezelni. A főigazgató-helyettes a fogadalom egyik mondatát ajánlotta a kollégák figyelmébe: „alárendeltjeimről legjobb tudásom szerint gondoskodom".

Mint hangsúlyozta, alakuljon bárhogyan is a pályájuk a jövőben, ezt a kitételt sohase felejtsék el.

A születésnaposoknak gratulálva a főigazgató-helyettes úgy fogalmazott, mindenki annyi éves, amennyinek érzi magát.

Forrás: Katasztrófavédelem