Horgászni, sportolni ezen a hétvégén is lehet a mohácsi Duna-parton

2020. április 24. péntek 13:36

Horgászni, sportolni ezen a hétvégén is lehet a mohácsi Duna-parton

A múlt hétvégivel megegyező helyi korlátozások bevezetéséről döntött Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere, derül ki az önkormányzat honlapján nyilvánosságra hozott rendeletből.

 

 

Az önkormányzatok szombaton 0 órától vasárnap éjfélig ismételten saját hatáskörben szabályozhatják a közterületek használatának a jogát.

Csorbai Ferenc, Mohács MSZP-s polgármestere a húsvéti hétvégén nem, egy hete azonban igen, s most is élt ezzel a lehetőséggel.

Ugyanazokról a korlátozások bevezetéséről döntött, mint az elmúlt hétvégén.

Az önkormányzat honlapján közzétett rendelet szerint „a Duna mindkét partján - beleértve a holtágak, illetve a Dunában képződött homokpadok területét is - csak egyéni horgászat, egyéni szabadidős sporttevékenység engedélyezett. Minden más tevékenység (szabadtéri sütés, főzés) tilos".

A kijárási korlátozásról szóló, a kormány által korábban hozott rendelet ugyanakkor továbbra is érvényben van, vagyis az ország egész területén mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát.

A rendelet szerint ilyen indoknak minősül többek között a munkavégzés, az egészségügyi ellátás igénybevétele, valamint az egyéni szabadidős sporttevékenység és szabadidős célú gyalogos közlekedés.

Az élelmiszerüzletek és drogériák mellett az állateledelt árusító boltokat, mezőgazdasági üzleteket, piacokat, gyógyszertárakat, benzinkutakat, dohányboltokat, fodrászatokat lehet felkeresni.

EQM