Homorúdon és Sárháton is fogtak el migránsokat

2022. szeptember 25. vasárnap 08:04

Homorúdon és Sárháton is fogtak el migránsokat

A szolgálatot teljesítő rendőröks zombaton összesen 559 határsértőt tartóztattak fel és 374 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

 

 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 10 esetben összesen 52 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Csátalja, Balotaszállás, Homorúd, Katymár, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Sárhát, Soltvadkert és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 47 esetben összesen 468 határsértőt tartóztattak fel Apátfalva, Ásotthalom, Domaszék, Kiszombor, Kövegy, Makó, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged és Tiszasziget közigazgatási területén.

Pest megyében a járőrök 2 esetben összesen 26 határsértőt tartóztattak fel Ócsa és Inárcs, közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 2 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel Győr és Hegyeshalom közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 1 esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szudáni, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu