Hercegszántón is tartóztattak fel migránsokat szerdán

2023. augusztus 31. csütörtök 10:46

Hercegszántón is tartóztattak fel migránsokat szerdán

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán összesen 595 határsértőt tartóztattak fel és 502 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

 

 

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 2 esetben összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó és Bácsszentgyörgy közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 17 esetben összesen 562 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Ruzsa és Zákányszék közigazgatási területén.

A járőrök Nógrád vármegyében 2 esetben 13 határsértőt tartóztattak fel Parassapuszta és Balassagyarmat közigazgatási területén.

A járőrök Vas vármegyében 2 esetben 10 határsértőt tartóztattak fel Kemestaródfa és Kercaszomor közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során ismeretlen, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben 3 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 9 esetben a rendőrök összesen 409 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Képünk illusztráció.

Forrás: police.hu