Hercegszántón is tartóztattak fel migránsokat szerdán

2023. augusztus 24. csütörtök 09:01

Hercegszántón is tartóztattak fel migránsokat szerdán

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán összesen 545 határsértőt tartóztattak fel és 205 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

 

 

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 16 esetben összesen 469 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 3 esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Hercegszántó és Kecskemét Kiskunhalas közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 25 határsértőt tartóztattak fel Mosonmagyaróvár közigazgatási területén.

A rendőrök Mocsa közigazgatási területén 27, Parassapusztán 7, Üllőn 3 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, etióp, iraki, koszovói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Képünk illusztráció.

Forrás: police.hu