Hazajött Mohácsra Havasi Zoltán, hogy tapasztalatát, tudását szülővárosa javára fordítsa

2021. július 14. szerda 14:22

Hazajött Mohácsra Havasi Zoltán, hogy tapasztalatát, tudását szülővárosa javára fordítsa

A Selyemgyár Kulturális Negyed ünnepélyes átadásán mutatta be Havasi Zoltánt, a létesítmény vezetőjét Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere. A reprezentatív épületegyüttesben nagyszabású programmal készül többek között a 400 fő befogadására alkalmas rendezvényterem hasznosítására, az informatika-robotika terem, a SelyMóka játszóház működtetésére, szabadtéri műsorok szervezésére.  

 

- A város legértékesebb részén, a Duna parton létesült most a mindeddig hiányolt, nagy létszámot befogadó, színvonalas rendezvényterem, mely alkalmas konferenciák, lakodalmak, bálok, kulturális rendezvények, bemutatók és előadások kiemelt minőségben történő lebonyolítására. A gazdaságos működtetéshez fontos a rendszeres kihasználtság, melyhez az igényekhez alkalmazkodva elengedhetetlen a készülő rendezvénynaptár folyamatos frissítése, színesítése - sorolta Havasi Zoltán.

Utóbbival kapcsolatban kifejtette, a szakmai konferenciákat a hétköznapokra ütemezve képzeli el, amelyek például környezetvédelem, fenntartható fejlődés, oktatás, egészségügy témákban zajlik. Együttműködést kíván kialakítani oktatási intézményekkel, szervezetekkel, számukra színvonalas egészségnapot, oktatást, karácsonyi- és Mikulás műsort kínál, de tervez ruházati-, esküvő kiállítást, lehetőséget kínál állásbörzére, könyvbemutatóra is. A hétvégéken a lakodalmak, bálok, emblematikus városi ünnepségek rendezvényeknek adnak helyet.

- A folyamatok menedzseléséhez elengedhetetlen az együttműködés a kiváló szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szolgáltatókkal. Kezdetben helyi, környékbeli vállalkozásokkal, cégekkel tervezem a közös munkát, akik a megfelelő tender folyamat eredményeként teljesíthetik ajánlatukat. Később az újonnan szerzett tapasztalatokra alapozva lehet döntést hozni egy saját, szervezeten belül kiépített csapat felállítására.

Ehhez kapcsolódóan, a közvetlen környezetben lévő szolgáltató egységekkel - sportterem, játszóház, kávézó/étterem, irodák, helyi specialitásokat forgalmazó üzletek - célszerű megtalálni az összhangot, kialakítani az együttműködést. Gondolok itt a konferenciára érkező vendégek családtagjai számára szolgáltatási csomagok létrehozására, mint például gyermekfelügyelet a játszóházban napközben, a konferencia ideje alatt - részletezte elképzeléseit a létesítményvezető.

A terveit továbbgondolva kitért egy folyamatban lévő fejlesztésre, nevezetesen, a Szent János Hotel jövőbeni terveire, melynek a kulturális negyedhez integráltan szintén a vezetője lesz Havasi Zoltán.

- A magas színvonalú, többnapos rendezvények szervezéséhez elengedhetetlen a megfelelő szállás biztosítása. Bár az elmúlt időszakban komoly visszaesést tapasztalhattunk a turizmus és vendéglátás területén, de ez hosszú távon biztos nem marad így. Vagyis, amint a hotel átvételéről a bérleti szerződés megköttetik, a személyzet toborzása kulcsfontosságú lesz, melyhez a szakszerű kiválasztási folyamat nélkülözhetetlen és a lehető leghamarabb el kell kezdeni. Első lépésként a panoráma grillterasz, valamint a kiváló szolgáltatás biztosításához a megfelelő állapotban lévő  szobák, rendezvényre alkalmas termek hirdetését és kiadását tervezem, ami segítené a hotel szélesebb körben való megismertetését.

Mint hangsúlyozta, a grillterasz egyedi a városban, de még a régióban, így kiemelt célponttá válhat a helyi lakosok és turisták számára. A tematikus estek - például a görög, az olasz, a magyar konyha specialitásai - mellett fontosnak tartja biztosítani a glutén-, laktóz-, cukormentes és vegetáriánus ételeket, valamint a közösségi médiából ismert, az „influenszerek" által népszerűsített fogásokat is, hogy a hely a fiatalabb generációnak is vonzó legyen. A szakmai konferenciák vendégein túl a családokra, kikapcsolódni vágyókra gondolva a lehetőségekhez mérten kialakítana gyermek játszórészt, masszázs szalont, konditermet, illetve jakuzzi és szolárium telepítését is fontolóra vette.

Havasi Zoltán a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Vezetés és Szervezési mesterszakán végzett. Az angol nyelvtudása elmélyítése érdekében Prágában munkavállalóként ügyfélkapcsolati teendőket látott el, majd egy elnyert pályázattal friss diplomásként csatlakozott a TESCO budaörsi központjához. Itt projektmenedzseri-, illetve nemzetközi programmenedzseri pozíciót töltött be.

A ranglétrán évente araszolt tovább, így 2018-ban Közép-európai akciótervezési menedzser volt, míg egy évre rá már a cég teljes hazai édességbeszerzését szervezte, aztán a nemzetközi beszerzési csoporthoz csatlakozva külföldi beszállítók szerződéskötését bonyolította. Ez év tavaszán a MOL-tól kapott állásajánlatot beszerzői teendőkre, ám alig írta alá a szerződést, megjelent a Selyemgyár Kulturális Negyed és a leendő hotel pályázati kiírása.

- Mohácsi vagyok. Tizenkét év alatt két-három hetente jöttem haza és már nagyon hiányzott a családom, a barátok és maga a város is. Úgy éreztem, itt az ideje, hogy a tudásomat, az összegyűjtött tapasztalataimat itthon, a városom javára kamatoztassam, a tevékenységemmel hozzájáruljak Mohács hírnevének öregbítéséhez - indokolta a karrierváltását Havasi Zoltán.

Berta Mária