Három, korábban bezárt posta ismét kinyit Pécsett

2022. december 21. szerda 08:19

Három, korábban bezárt posta ismét kinyit Pécsett

Rövidesen három, korábban bezárt postahivatal nyit újra a pécsi helyhatóság kezdeményezésére és anyagi támogatásával a baranyai megyeszékhelyen - közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.

 

    

Azt írták, hogy a keleti városrészben lévő Puskin téri, a lakótelepekkel tarkított déli városrészben lévő Illyés Gyula utcai, valamint a hirdi postahivatal újranyitását és másfél éven át tartó üzemeltetését a szolgáltató és az önkormányzat közös finanszírozásában, összesen 81 millió forintos városi támogatás mellett valósítják meg a jövőben.
    

Emlékeztettek arra, hogy az üzemeltető Magyar Posta Zrt. korábban 18 pécsi postahivatalból tízet bezárt - közlésük szerint a működésüket ideiglenesen szüneteltetik az energiafelhasználás csökkentéséért. Az önkormányzat vezetése ezt követően kezdett egyeztetést a társasággal.
    

A pécsi városvezetés egy további postahivatal újranyitásának és üzemeltetésének feltételeit segítene megteremteni, de erről még nem állapodott meg az önkormányzat a Magyar Postával - tudatták a közleményben.

MTI