Harmadik helyen végzett a Broda csapata a Bátrak Ligájában

2019. március 22. péntek 08:57

Harmadik helyen végzett a Broda csapata a Bátrak Ligájában

Baján rendezték meg a napokban a Honvédelmi Sportszövetség által kiírt Bátrak Ligája-Rákóczi Kupa versenyt. A Mohács Térségi Általános Iskola Brodarics Iskolája is nevezett,  s a harmadik helyezést érték el.

 

A vetélkedősorozatot magyarországi és külhoni alapfokú köznevelési intézmények 7. és 8. osztályos tanulóinak hirdették meg. Az iskoláknak nyolcfős csapatokat kellett összeállítaniuk.

A vetélkedősorozat hét vidéki selejtezőből és egy budapesti döntőből áll.
A résztvevő diákok oklevelet és ajándékcsomagot, a csapatok  félmillió forint értékű sporteszköz-utalványt kaptak.

A vetélkedősorozat versenyszámai a honvédelmi neveléshez szorosan kapcsolódó gyakorlati feladatokból (akadálypálya leküzdése célba dobással kiegészítve, falmászás, sorverseny, váltóverseny, lézeres lövészet, villám tájokozódás, vívás, íjászat, távirányítós járművezetés, erőpróba) és II. Rákóczi Ferenc életének és munkásságának ismeretére támaszkodó elméleti feladatokból álltak.


A Mohács Térségi Általános Iskola Brodarics Iskolája is nevezett,  s a jó hangulatú versenyen lelkes kitartásukkal, ügyességükkel a harmadik helyezést érték el, elnyerve ezzel az érmeket, okleveleket, kupát és az értékes utalványt.

A negyedik helyen a zentai Stevan Sremac Általános Iskola végzett, így a szekszárdiak mellett legjobb külhoni csapatként ők jutottak a budapesti fináléba.


A mohácsi csapat (képünkön jobbra) tagjai voltak: Palatinus Brigitta (7.a), Várda Máté (7.b), Égi Andor (8.a), Gajda Kinga (8.b),Griják Nikola (8.b), Horváth János (8.b), Miklósa Dávid (8.b), Schmidt Dániel (8.b).Szervező, felkészítő és kís érő nevelők voltak: Cseténé Máy Zsuzsanna és Horváth Dávid

 

EQM - Fotó: honvedelem.hu