Hamis luxuscikkeket árusító, álcázott üzletben vásároltak be a navosok Baranyában - Videó!

2018. december 18. kedd 08:40

Hamis luxuscikkeket árusító, álcázott üzletben vásároltak be a navosok Baranyában - Videó!

A hamis divatruházati termékekkel kereskedő baranyai párost épp egy szállítmány kicsomagolásakor érte tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).  

 

A hatalmas mennyiség még a nyomozókat is megdöbbentette, a titkos üzletként működő raktárban több mint ezer luxushamisítványra bukkantak, amit a bűnözők „eredeti" áron, sokmilliós haszonnal értékesítettek.

 

Az elkövetők egy szűk törzsvásárlói körnek kínálták a Törökországból beszerzett hamis ruhákat. A vevőket a lerobbant raktárépületben egy titkos, exkluzív kialakítású bemutatóterem várta, ahol telefonos bejelentkezés után válogathattak a luxusholmik másolatai között.





A kereskedők a több százezres eladásokat feketén bonyolították, bevételeik után semmilyen adót nem fizettek, az üzletben még pénztárgép sem volt.

 

Ennek vetettek véget a NAV pénzügyi nyomozói, amikor az üzletben talált mintegy 1200 ruhadarabot lefoglalták. A felsőkategóriás olasz és francia divatmárkákat utánzó termékek már az előzetes szakértői vélemény szerint is a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok.

Az elkövetők a hamis márkajelzéssel ellátott alsó- és felsőruházaton túl számos kiegészítőt, öveket, sálakat és táskákat is árultak. A kereskedőknél nem volt olyan dokumentum, amely igazolta volna a termékek származását, illetve a márkavédett termékek forgalmazásához szükséges védjegyjogosulti hozzájárulást.

 

A büntetőeljárást a NAV jelentős értékre elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése bűntett miatt indította meg.

Az okozott kár az előzetes becslések alapján elérheti a hamis ruházati termékek kereskedelmében kiugrónak számító tízmillió forintot, a vagyoni hátrány pontos összegét a szakértői vélemény fogja megállapítani.

Forrás: NAV