Hamarosan megszabadulhatunk a régi kacatoktól, ismét házhoz mennek a lomért

2024. április 13. szombat 09:29

Hamarosan megszabadulhatunk a régi kacatoktól, ismét házhoz mennek a lomért

Mohácson április 18-án és 25-én szabadulhatunk meg a megunt, használhatatlanná vált bútoroktól, egyéb kacatoktól. Aki szeretné igénybe venni az ingyenes szolgáltatást, április 16-ig jelentheti be a szolgáltatónál.

 

 

 

A korábbi gyakorlatnak megfelelően idén tavasszal is lesz lomtalanítás Mohácson, amit ezúttal is előre egyeztetett időpontban -április 18-án és 25-én - végez majd el a szolgáltató.

Mindennek az a célja, hogy ne változzanak átmeneti lomtárolóvá az utcák, vagyis csak akkor kerüljenek el eddigi helyükről a régi bútorok, kacatok, amikor azokat elszállítják.

 


Aki élni szeretne az ingyenes lehetőséggel, egy regisztrációs űrlapot kell leadnia személyesen a Dózsa György utca 31. szám alatt az ügyfélszolgálaton vagy postán eljuttatni, legkésőbb április 16-ig.

Az igényeket ugyaneddig az időpontig telefonon (36-30-195-2075)és e-mailben ([email protected]) is be lehet jelenteni.

A lomtalanítás alkalmával nem viszik el a növényi és állati hulladékot, az építési-, bontási törmeléket, az elektromos és elektronikai készülékeket, a veszélyes hulladékot, az akkumulátort, gumiabroncsot, festékmaradékot, továbbá azt a háztartási, gazdálkodói, vállalkozói tevékenységből származó hulladékot, ami a heti szállítás alkalmával a kukában is elhelyezhető.

 

A lomokat a lomtalanítási menetrendben meghatározott napon, reggel 6 óráig kell kihelyezni a gyűjtőjárat számára az ingatlanok előtti közterületre.

 

A szolgáltató kérése, hogy a bútorokat a hatékonyabb helykihasználás, a gyorsabb munkavégzés érdekében szétszerelve adják át.

A zsákok, dobozok megtöltésénél pedig ügyeljünk arra, hogy azok kézi erővel mozgathatóak legyenek, emeléskor a súly miatt ne szakadjanak ki, és ne tartalmazzanak a rakodást végző személyt veszélyeztető anyagokat, például üvegdarabot, mely kivághatja a zsákot, és megsértheti munkatársukat.

 


 

$banner2]

Képünk illusztráció.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva (archív)