Hagyta meghalni élettársát egy mohácsi férfi

2018. október 19. péntek 15:25

Hagyta meghalni élettársát egy mohácsi férfi

A Mohácsi Járásbíróság csütörtökön kihirdetett ítéletével halált okozó segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt egy férfit, és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezte az eljárás során felmerült 198.068 forint bűnügyi költség megfizetésére. 

 

A vádlott férfi 2010. december végétől élettársi kapcsolatban élt a sértettel, akivel albérletben laktak. A vádlott és élettársa rendszeresen italozó életmódot folytattak.

2018. január 29-én a sértett nő az albérletükben rosszul lett. rosszulléte több napig tartott, ez alatt többször elájult. A vádlott észlelte az állapotát, a sértettel, több alkalommal vizet, ecetet itatott, azonban a sértett állapota nem javult.

2018. január 31-én a sértett, rossz állapota miatt az ágyról is leesett, rángatózott, habzott a szája, körmeivel száját több helyen összekaparta, félrebeszélt.

A vádlott a sértett viselkedését „megunta", ezért a sértett pulóverének ujját lehúzta a kézfejére, majd azt egy cipőfűzővel összekötötte, a földön fekvő sértettet hideg vízzel leöntötte, az ablakot kinyitotta és a házból a városba távozott. A sértett a vádlott távozásakor még életben volt.

A vádlott a lakásba éjszaka sem tért vissza, segítséget nem nyújtott a sértettnek, nem is hívott, annak ellenére sem, hogy a rosszullétek ideje alatt a házban több látogató is megfordult.

2018. február 1-jén a délutáni órákban észlelték a szomszédok, hogy a lakás ablaka, ahol a vádlott és a sértett laktak, már két napja nyitva van és a ház körül mozgást sem tapasztaltak. Benézve az ablakon észlelték az eszméletlen állapotban fekvő sértettet és értesítették a hatóságokat. A kiérkező mentők már csak a sértett halálának bekövetkeztét tudták megállapítani. A sértett halálának oka a testhőmérséklet kóros lecsökkenése, azaz kihűlés volt.

A bíróság ítélete jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék