Gázpisztollyal akarta behajtani a bérleti díjat egy férfi Mohácson

2019. május 14. kedd 15:09

Gázpisztollyal akarta behajtani a bérleti díjat egy férfi Mohácson

A Mohácsi Járásbíróság a kedden megtartott előkészítő ülésen fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt egy év börtönre ítélt egy férfit, amelynek a végrehajtását egy év 2 hónap próbaidőre felfüggesztette. 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2018. június 26. napján este, szóbeli megegyezés alapján egy férfi a vádlottól kibérelt egy teherautót azzal a céllal, hogy egy nőnek segítsen költözni.

A teherautót 2018. június 28. napján estére kellett volna visszavinni a vádlott részére.

2018. június 28. napján 21.00 óra körüli időben a vádlott felhívta telefonon a bérlőt és a nőt azzal, hogy a bérleti díj 90. 000 Ft lesz, vigyék vissza a teherkocsit.

A nő tiltakozott, illetve a beszélgetést követően megijedt, hogy miből fogja kifizetni ezt az összeget. Ekkor egy másik nő, aki segített pakolni a költözésnél, a vádlottat visszahívta telefonon azzal, hogy ennyi pénzük nincs.

2018. július 28-án éjjel a vádlott megjelent a sértettek tartózkodási helyéül szolgáló családi háznál és szóváltást követően egy fegyvernek látszó tárggyal, engedéllyel viselt gázriasztó pisztollyal megfenyegette a jelenlévőket azzal, hogy két percük van, hogy a 90. 000 forintot összeszedjék és kifizessék.

Miután az egyik nő feldúltan kiabálni kezdett a vádlottal, a vádlott elment.

Forrás: Pécsi Törvényszék