Frissítették a bérlakásra várakozók névjegyzékét, egységes szempontok alapján döntöttek

2018. február 15. csütörtök 17:27

Frissítették a bérlakásra várakozók névjegyzékét, egységes szempontok alapján döntöttek

Húsz kérelmezőt tartanak jelenleg nyilván az önkormányzatnál, akik bérlakásra várnak. 

A közelmúltban tartott önkormányzati ülésen hagyta jóvá a képviselő-testület az idei lakásbérbeadási névjegyzéket. A szociális és egészségügyi bizottság tagjai előzetes állásfoglalása alapján húsz kérelmező igényét rangsorolva fogadták el a képviselők.

A névjegyzék 1994-óta egységes szempontok szerint, azaz, meghatározott pontrendszer szerint készül. Ennek alapján figyelembe veszik a kérelem beadásának időpontját, a családban nevelt kiskorú gyermekek számát, a tartósan beteg, vagy fogyatékos gyermeket, felnőttek esetében a megváltozott munkaképesség-csökkenés mértékét, s egyebek mellett a jelenlegi lakáskörülményeket, továbbá a kérelmező jövedelmi viszonyait, ám ez utóbbi esetben a munkából származó keresetnek legalább annyinak kell lenni, amiből elvárható lesz a lakbér fizetése.

A közelmúltban elvégzett felülvizsgálat során a lakásra várók közül heten nem jelentek meg, tőlük két pontot levontak, akik tavaly sem, azoktól négyet, így alakult ki a végleges besorolás, azaz az, hogy ki hányadik helyre került a listán.

A múlt évben a nyilvántartásban szerepelt lakásigénylők közül 14 családnak utaltak ki szociális bérlakást.

A 2017-ban elfogadott listáról hat igénylőt töröltek, azokat, akik idő közben saját otthonra tettek szert, elköltöztek vagy más módon oldották meg a lakhatásukat. Hét kérelmező viszont a kedvezően alakult jövedelmi viszonyuk miatt esett el attól, hogy jogosulttá váljon bérlakásra.

 

 

 

M. B.