Fokozottan ellenőrzik a rendőrök az árvízvédelmi töltésre hajtó autósokat, motorosokat

2017. június 14. szerda 08:19

Fokozottan ellenőrzik a rendőrök az árvízvédelmi töltésre hajtó autósokat, motorosokat

Veszélyeztetik a töltésen kerékpározó bringásokat az oda szintén felhajtó autósok, motorosok, jelentős részük feltehetően az ehhez szükséges engedéllyel sem rendelkezik, ezért a rendőrség fokozottan ellenőrizni fogja őket - hangzott el a mohácsi képviselő-testület egyik ülésén a közelmúltban. 

Néhány éve Mohácstól Kölkeden át már az országhatárig végig aszfaltozott úton haladhatnak a kerékpárosok. A vízügyi igazgatóság egy uniós pályázat révén mintegy másfél milliárdot fordíthatott erre a célra. Ahol korábban is aszfaltozott volt a töltés, ott felújították a burkolatot, a hiányzó szakaszokat pedig kiépítették.

A beruházás részeként a bédai szivattyútelep közelében elkészült egy fedett kerékpártárolóval rendelkező pihenőhely is, ahol többek között vizes blokk, szeméttároló, konyha is helyet kapott.

Az utat a kerékpárosok korlátlanul használhatják, az autósok, motorosok viszont csak a vízügy engedélyének birtokában vehetik, pontosabb vehetnék igénybe.

Amint azt Szekó József, Mohács polgármestere az egyik közelmúltban tartott képviselő-testületi ülésen kifejtette, megítélése szerint veszélyeztetik a töltésen kerékpározókat a motorosok és az autósok. Úgy vélte, biztosan vannak - bár ők lehetnek kevesebben -, akik engedéllyel hajtanak a töltésre, azonban az igazi problémát az okozza, hogy nem tartják be a közutakra érvényes sebességhatárokat.

Az ülésen jelen lévő Szabó György, a vízi rendészet mohácsi parancsnoka válaszában azt mondta, a töltés használóit, köztük a kerékpárosokat, az autósokat és a motorosokat is rendszeresen ellenőrzik, de a polgármester által felvetett problémák jövőben tovább fokozzák a kontrollok gyakoriságát.

Képünk illusztráció.

M. B.