Fizetés nélkül lépett le a hotelek mohácsi réme, a bíróság gondoskodott az ingyen szállásról

2018. május 23. szerda 12:04

Fizetés nélkül lépett le a hotelek mohácsi réme, a bíróság gondoskodott az ingyen szállásról

Egy két hónap börtönre ítélte a Siklósi Járásbíróság azt a mohácsi férfit, aki 2017. december 21. és 2018. február 7. között öt harkányi és két mohácsi vendégházban töltött el egy vagy több éjszakát, evett, ivott, aztán fizetés nélkül távozott.  

Üzletszerűen elkövetett csalás és magánokirat-hamisítás miatt mondta ki bűnösnek bíróság a mohácsi férfit, akit egy évre a közügyektől is eltiltott. 


A bíróság a vádlott vádemelést megelőzően tett, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomásán alapuló és a tárgyaláshoz való jogáról történő lemondása alapján az ügyész indítványára tartott nyilvános ülést és szabott ki a Büntető törvénykönyv rendelkezési alapján az egyébként irányadó büntetésnél enyhébb büntetést.

A mohácsi férfi 2017. december 21. és 2018. február 7. közötti időszakban öt harkányi és két mohácsi vendégházba, panzióba illetve hotelbe jelentkezett be - három esetben valótlan tartalmú magánokiratot is felhasználva -, ahol egy vagy több éjszakát is eltöltött, ételt és italt is fogyasztott, de távozáskor a számláit nem fizette ki.

Összesen 411.710 forint kárt okozott.

Forrás: Pécsi Törvényszék