Fahusánggal vert laposra egy hajléktalan egy másikat Pécsett

2019. május 13. hétfő 16:11

Fahusánggal vert laposra egy hajléktalan egy másikat Pécsett

A Pécsi Törvényszék hétfőn kihirdetett ítéletével egy hajléktalan férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönre ítélt. 

 

 

A vádlott 2018. május 25-én egy pécsi elhagyatott épületben tartózkodott még három hajléktalan társával, erősen ittas állapotban. A vádlottal lévő háromból két férfi elaludt.

A vádlott 21 óra 30 perc körüli időben hangosan szidalmazni kezdte hozzátartozóját, mire a harmadik férfi a hozzátartozó védelmére kelt.

Erre a vádlott felkapott egy 3 cm átmérőjű, 104 cm hosszú fahusángot és azzal négyszer megütötte a sértettet, aki az ütések következtében hámzúzódásokat, bordatörést, a bal vese és a lép repesztett sérüléseit szenvedte el.

A sértettet a történtek után kórházba szállították, ahol a lépét eltávolították.

A sértett sérülései közül a lép repesztett sebzése és a hasüregbe vérzése közvetlen életveszélyes állapotot okozott. A lép eltávolítása súlyos egészségromlást, maradandó testi fogyatékosságot eredményezett.

A vádlott a történtek után az épületet elhagyta, a husángot eldobta. A kiérkező rendőrség a vádlottat elfogta és az elkövetés eszközét is megtalálta.

A vádlott tettét beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, ezért vele szemben a törvényszék előkészítő ülésen hozott ítéletet.

Az ítélet ellen a vádlott és a védője a kiszabott büntetés tartamának enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést, így a törvényszék ítélete még nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék