Ezen a héten még várják a busóálarc-faragók nevezését a városi kiállításra

2018. december 10. hétfő 16:36

Ezen a héten még várják a busóálarc-faragók nevezését a városi kiállításra

Az önkormányzat jövőre is megrendezi a busójáráshoz kapcsolódóan a busóálarc-faragók, valamint a télűző népszokáshoz kapcsolódó egyéb népművészeti tárgyak készítőinek közös kiállítását. A nevezés határideje december 15.

 

A hagyományoknak megfelelően a 2019-es busójárás kezdetén nyitják majd meg a moziban a mohácsi maszkfaragók és kellékkészítők immár hagyományos, közös kiállítását.

A tárlaton részt vehetnek a városban, illetve a vonzáskörzetben élő kezdő és gyakorló maszkfaragók és népművészeti tárgy-alkotók. A munkákat a Hagyományok Háza szakavatott zsűrije értékeli és válogatja a kiállításra. Ezúttal is lehetőség nyílik az álarcokra minősítést, hivatalos zsűriszámot kérni, ez azonban díjköteles, ezerötszáz forint tárgyanként.

A pályázatra alkotónként maximum négy viselhető álarcot, illetve busófelszerelési tárgyat, alkotást kell beadni. A kiállításra jelentkezők számától függően egy alkotótól legfeljebb három tárgy kerülhet a közönség elé.

A kiállításra előzetes jelentkezést szükséges benyújtani, ezt december 15-ig tehetik meg az érintettek a Tourinform irodában (Széchenyi tér 1. - telefon: 505-515), a helyszínen beszerezhető adatlap kitöltésével.

A tárgyakat 2019. január 10. és 14. között 09.30 - 15.30 óráig lehet leadni a Busóudvarban (Vörösmarty utca 17-19.).

M. B.