Ezen a héten a földről pusztítják a szúnyogokat Mohácson és környékén

2019. július 01. hétfő 16:13

Ezen a héten a földről pusztítják a szúnyogokat Mohácson és környékén

Az országos szúnyoginvázió miatt minden eddiginél nagyobb területen és több településen dolgoznak a szakemberek a helyzet javításáért - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Mohácson és a környező településeken ezen a héten földi-kémiai gyérítésre kerül sor. 

 

 

Úgy fogalmaztak: az intenzív védekezési munkák mindaddig tartanak, "amíg sikerül elfogadható szintre csökkenteni a szúnyogártalmat".


A héten 477 településen és kilenc budapesti kerületben permetezik a szúnyogokat.


Azt írták: a kiemelt turisztikai régiók közül a sikeres Tisza-tavi és Fertő tó környéki beavatkozás után a héten a Balaton- és a Velencei-tó-parti településeken csökkentik légi úton a szúnyogok számát.


Az idei szezonban először lesz kiterjedt irtás Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében, továbbá folytatják a munkálatokat Tolna és Vas megyében, a Dráva mentén, a Csepel-sziget településein, Komárom, Baja és Mohács térségében.Városunk mellett Bárban, Dunaszekcsőn, Homorúdon, Kölkeden lesz úgynevezett földi-kémiai gyérítés. 

A Szigetközben a változékony, szeles idő miatt részben elmaradtak a légi kezelések, ezek pótlása megfelelő időjárás esetén a hét első napjaiban lesz, ezt követik a földi kémiai gyérítési munkák.

MTI