Evett, ivott, aztán lelépett fizetés nélkül egy pécsi férfi

2019. október 10. csütörtök 10:45

Evett, ivott, aztán lelépett fizetés nélkül egy pécsi férfi

A Pécsi Járásbíróság szerdán 13 rendbeli csalás miatt, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Egy korábbi ítéletének végrehajtása során alkalmazott feltételes szabadságot megszüntette, 15.359 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, illetve összesen 12.088 forint kártérítés megfizetésére kötelezte öt sértett részére. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi személyiségzavarban szenved, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű.

Legutóbbi elítélését követően hajléktalanként élt, ezalatt a 2018. március 13. és április 18. közötti időszakban Budapesten, Pécsett, Attalán, Dombóváron különböző vendéglátóipari egységekbe - hotel bárjába, étterembe, benzinkút shopjába - tért be, ahol a fizetési szándékát illetően tévedésbe ejtette a kiszolgáló személyeket, majd az élelmiszerek, italok elfogyasztását követően fizetés nélkül távozott, ezzel kárt okozva az egységek üzemeltetőinek.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítés végett fellebbeztek, az ügyész 3 munkanapot tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére, így a bíróság határozata nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék