Érdekességek a pókerezés világából

2023. december 19. kedd 08:45

Érdekességek a pókerezés világából

A póker az egyik legismertebb és legnépszerűbb kártyajáték, amely évszázadok óta jelen van a világban. Mindenki találkozhatott már tévében, vagy interneten a komoly hírnévnek örvendő nagy nemzetközi pókerversenyekkel.

Arról nem is beszélve, hogy a játék számos hollywoodi filmben is megjelenik, elég csak az És akkor megint dühbe jövünk című Bud Spencer-Terrence Hill alkotásra gondolni, amelynek az egyik emlékezetes jelenete, amikor Hill elkártyázza társa teherautóját.

A póker a kaszinók közkedvelt játékának is számít. Ugyanakkor érdekességként megemlítendő, hogy ennek a kártyajátéknak különleges helye van a játéktermekben, ugyanis valahol a szerencsejáték és a stratégiai játék között helyezkedik el. Ez azért van így, mert a lapjárás az ugyan a szerencsén múlik, de a játékmenet során különös súllyal esik latba a játék ismerete, a stratégiai lépések alkalmazása.

Ez a kártyajáték az online szerencsejáték oldalakat is meghódította. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nincs olyan komolyan vehető online kaszinó, ahol ne lenne megtalálható a póker is. Ha a legjobb online poker oldalak érdekelnek, javasolt, hogy arról győződj meg, az adott kaszinónak van-e élő osztós részlege. Ez ugyanis a legjobb szórakozást kínálja, többek között a rendelkezésre álló játékváltozatok miatt is.

Az élő osztós részleg egy kaszinónak berendezett terem, ahová a játékosok élő közvetítésen keresztül tudnak csatlakozni. Ha virtuálisan leülnek egy póker asztalhoz, ott hús-vér osztó várja őket, akivel akár csevegni is van lehetőségük a chat ablakon keresztül.


Egy kis történelem
A póker megjelenése a 19. század első felére tehető, egészen pontosan 1829-re. EKkor kezdték ezt a játékot francia telepesek játszani New Orleansban. A kezdeteknél a játékban egyszerre négy játékos vehetett részt, a pakliban 20 lap volt és mindenki ötöt kapott. Az nyert, akinél a leosztás után a legnagyobb érték volt. Mivel a játék népszerűsége gyorsan növekedett, hamarosan megjelent a ma ismert, 52 lapos változat.


A leghosszabb parti
Az információt nem erősítették meg 100%-ban hiteles források, de az állítások szerint az eddigi leghosszabb pókerjátszma nyolc évig, öt hónapig és három napig tartott. Ennek a játéknak az arizonai Bird Cage Theatre adott otthont és 1881-ben zajlott.

A nevezési díj 1000 amerikai dollár volt, az asztal körül pedig olyan híres-hírhedt vadnyugati arcok ültek, mint Wyatt Earp, Bat Masterson vagy Doc Holliday.


Az online póker megjelenése
Az első online kaszinó még 1993-ban megjelent a világhálón, az első online pókerezési lehetőségre azonban további öt évet kellett várni. Az első online kaszinókban még nem volt lehetőség online befizetésekre, viszont 1998-tól kezdődően ez megváltozott. Az első időszakban Limit Hold'em pókert lehetett online játszani.


Az első tévés pókerjátszma

A tévés pókerközvetítések sokkal korábban kezdődtek, mint az online játéklehetőség. Az első tévé által közvetített verseny a World Series of Poker volt, amelyet előszöt 1973-ban követhettek nyomon a nézők. Ez az esemény jelentősen növelte a játék népszerűségét, azzal, hogy ekkora tömegek előtt játszották. Ma már a Twitch hálózaton keresztül számos játékos játékát tudod akár élőben is figyelni.

(X)