Emberöléssel gyanúsítanak egy pécsi ápolót

2023. január 13. péntek 11:46

Emberöléssel gyanúsítanak egy pécsi ápolót

A Pécsi Járásbíróság pénteken elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2022. november 17. óta dolgozott próbaidős ápolóként egy klinika zárt osztály Covid+ részlegén, ahol akkor feküdt az idős, magatehetetlen sértett nő.

2022. december 17-én, a kora délutáni órákban a gyanúsított a sértett centrális vénás kanüljén keresztül, közvetlenül az érpályába fecskendezett 50 ml kálium-kloridot, amely miatt a sértett szívmegállás következtében azonnal elhalálozott.

A sértett halálának oka heveny kálium-mérgezés következtében kialakult szívelégtelenség volt.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény tíztől húsz évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított - szabadlábon hagyása esetén - megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője -enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében - fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék