Embercsempészeket, migránsokat fogtak el Majs és Sátorhely között is a rendőrök

2017. szeptember 24. vasárnap 15:39

Embercsempészeket, migránsokat fogtak el Majs és Sátorhely között is a rendőrök

Vasárnapra virradó éjjel három, minden bizonnyal embercsempészettel foglalkozó magyar férfit Pécs előtt fogtak el a rendőrök, később pedig két szerbet, s velük utazó migránsokat kapcsoltak le Majs és Sátorhely között.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei szombaton éjszaka két személygépkocsit, illetve annak utasait ellenőrizték Pécsett. Megállapították, hogy a járművet vezető Cs. Attila 48 éves salgótarjáni, és a másik gépkocsiban utazó két társa L. István 46 éves és H. László 53 éves budapesti lakosok összesen 11, magukat pakisztáni állampolgárnak valló személyt akartak jogellenesen külföldre juttatni.

A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a két gépjárművet lefoglalták, a három magyar férfit elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. A három férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A 11 illegális bevándorlót a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Aznap éjjel két Majs és Sátorhely között is leállítottak két autót a járőrök. A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 44 éves szerb férfi, és a másik gépkocsiban utazó 37 éves szintén szerb társa összesen 7 illegális migránst akartak jogellenesen külföldre juttatni.

A férfiakból álló csoport tagjai közül három személy bangladesi, 4 pedig pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a két gépjárművet lefoglalták, a két szerb férfit elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra A két férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A 7 illegális bevándorlót a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Forrás: EQM-BMRFK