Eltörte egy idős asszony állkapcsát egy pécsi hajléktalan

2019. július 01. hétfő 17:15

Eltörte egy idős asszony állkapcsát egy pécsi hajléktalan

A Pécsi Járásbíróság hétfőn elrendelte egy Pécs területén élő hajléktalan férfi letartóztatását egy hónapra, idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette, kétrendbeli rongálás vétsége és kétrendbeli garázdaság vétsége alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint 2019. június 27-én 15 óra 10 perc körüli időben Pécs belvárosában a gyanúsított minden előzmény nélkül két alkalommal megütött egy jelenleg még ismeretlen kilétű idős férfit. Ezután átment az utca másik oldalára, majd szitkozódva futni kezdett. Ezt látva egy nő az ott parkoló gépkocsijába menekült. A gyanúsított minden ott parkoló autóra ráütött kettőt meg is rongált. A gépkocsikban összesen mintegy 270.000 forint kár keletkezett.

A gyanúsított ezt követően tovább haladt a belvárosban és 15 óra 30 perc körüli időben belekötött két idősebb hölgybe, akik egy padon ültek. Egyiküket a gyanúsított minden előzmény nélkül előbb közepesen, majd arcát nagy erővel megrúgta. Az idős sértettnek a rúgás következtében eltört az állkapcsa.

A sértett nő a második rúgástól hanyatt esett, a gyanúsított ekkor a másik nőt is megrúgta egyszer. További cselekményével azért hagyott fel, mert egy férfi a sértettek segítségére sietett. A gyanúsított a helyszínt futva hagyta el.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, e cselekményeit is több felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárás során elérhetetlenné válna, megszökne, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették, így az végleges.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék