Előzetes letartóztatásba helyeztek két drogost Pécsett

2018. december 20. csütörtök 10:15

Előzetes letartóztatásba helyeztek két drogost Pécsett

A Pécsi Járásbíróság szerdán - két külön eljárás során - két pécsi férfi letartóztatását rendelte el egy hónapra tartással elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette alapos gyanúja miatt. 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint, mindkét ügyben bűnügyi információk alapján tartottak házkutatást a gyanúsítottak ingatlanjaiban, és mindkettőjüknél jelentős mennyiségű - kábítószergyanús - zöld növényi származékokat, fehér színű pasztát, ismeretlen eredetű tablettákat, növényi magvakat és egyiküknél több száz simítózáras tasakot foglaltak le.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmények egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

Mindkét gyanúsított vonatkozásában alapos a gyanú arra, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék az esetleg még le nem foglalt tárgyi bizonyítási eszközök, elektronikus adatok megsemmisítésével, meghamisításával vagy elrejtésével, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el.

Míg egyikük vonatkozásában - akivel szemben egy másik, jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetése miatt bírósági eljárás is van folyamatban - szökéstől és elrejtőzéstől is tartani kell.

A gyanúsítottak egyike tekintetében a bíróság végzése véglegessé vált, míg a másik gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az ő vonatkozásában a Pécsi Törvényszék dönt véglegesen.

Forrás: Pécsi Törvényszék