Elismeréseket vehettek át baranyai tűzoltók Szent Flórián napján

2023. május 04. csütörtök 12:55

Elismeréseket vehettek át baranyai tűzoltók Szent Flórián napján

Szent Flórián, „Isten tűzoltója", a tűzoltók és a tüzes mesterségek képviselőinek a védőszentje, aki előtt május elején a tűzoltók és a kéményseprők is fejet hajtanak. Így történt ez Baranya vármegyében is, valamennyi tűzoltóparancsnokság székhelyén megemlékeztek Szent Flóriánról.

 

 

 

Pécsett a szolgálatban lévő állomány az Igazgatóság épülete előtt lévő Flórián szobornál sorakozott fel, ahol koszorút helyeztek el

Szent Flórián ünnepéhez kapcsolódva azokat köszöntjük, és azok előtt tisztelgünk, akik hivatásuknak választották embertársaik, a közösség szolgálatát a tűz elleni védekezésben, akik elsőként szállnak szembe tűzzel, vízzel, természeti erőkkel akár hivatásosként, akár önkéntesen.

Mácsai Antal tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Flórián nap alkalmából dicséretben és jutalomban részesítette a HUNOR Mentőszervezet tagjaként mutatott hősies helytállása, fáradhatatlan munkája és bátor magatartása elismeréséül

 

a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományából Farkas Roland tűzoltó őrnagyot és Kopasz Zsolt tűzoltó századost,

a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományából Berényi Imre tűzoltó főhadnagyot, valamint

a Komlói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományából Riba Lajos címzetes tűzoltó zászlóst.

 

 

Harminc éves szolgálata és eredményes munkája elismeréseként Klaics Márk János címzetes tűzoltó zászló különlegesszer-kezelő, valamint tíz éves szolgálata elismeréséül Dr. Pandur Gabriella tűzoltó százados kiemelt főelőadó.

A határozatokat dr. Pintér Sándor belügyminiszter írta alá.

Forrás: Katasztrófavédelem