Elaltatta, aztán kirabolta áldozatát három pécsi nő

2019. november 05. kedd 13:01

Elaltatta, aztán kirabolta áldozatát három pécsi nő

A Pécsi Törvényszék kedden kihirdetett határozatával lényegében helybenhagyta a járásbíróság korábbi ítéletét annak a három nőnek az ügyében, akik elkábítottak, majd kiraboltak el egy férfit Pécsett.

 

Az elsőrendű vádlottat 6, a másodrendűt öt év fegyházbüntetésre, a harmadrendű, fiatalkorú vádlottat 1 év 6 hónap fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte. A bíróság a fiatalkorúval szemben kiszabott szabadságvesztés büntetést 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

 

A vádlott nők közül a másodrendű vádlott édesanyja rövid ideig élettársi kapcsolatban élt a későbbi sértett férfival egy pécsi lakásban. 2017. június 2-án a kora esti órákban az elsőrendű és másodrendű vádlottak, valamint harmadik, fiatalkorú lány társuk elindultak a sértett férfi lakásához, majd az elsőrendű vádlott a fiatalkorúnak azt mondta, hogy menjen fel a sértett férfi lakására, itasson meg vele az italába dobott altatót, és amikor a sértett elalszik, értesítse őket.

Ekkor az elsőrendű vádlott 5 darab altató tablettát adott át a fiatalkorúnak, majd a másodrendű vádlott a kaputelefonon felszólt a sértettnek, álnéven bemutatkozott, és azt mondta, hogy fontos ügyben szeretne vele beszélni.

A sértett a kaput kinyitotta, a fiatalkorú felment hozzá. Miközben a fiatalkorú jogi tanácsot kért, limonádét készített a sértettnek, melybe négy darab tablettát beletett. A sértett a bódító szert tartalmazó limonádét nem itta meg teljesen, mert furcsállotta az ízét. A sértett, a fiatalkorút megsajnálva adott neki 2.000 forintot, majd a fiatalkorú kb. 20 óra 20 perckor távozott a sértett lakásából, de előtte még elkérte a sértett telefonszámát.

Amikor a fiatalkorú a vádlottakhoz visszaért, és közölte, hogy a sértett még nem aludt el, a vádlottak visszaküldték a sértetthez.

Visszahívó SMS-t küldtek a sértettnek a fiatalkorú telefonjáról, akit a sértett visszahívott.

A fiatalkorú közölte, hogy otthagyta a kulcsát, és visszament érte. Ekkor a sértett felajánlotta neki, hogy igyanak egy üveg pezsgőt. Miután megitták, a sértett elaludt, a fiatalkorú pedig felhívta társait.

Az első és másodrendű vádlottak ezután felmentek a sértett lakásba, ahol cipőjüket levették, pulóverüket a kezükre húzták és - a sértett férfi bódítószer és alkohol okozta öntudatlan állapotát kihasználva - a sértett értékei között kutatni kezdtek, és különböző műszaki cikkeket, porcelánt és használati tárgyat tulajdonítottak el, valamint 19.000 forint készpénzt, a sértett bankkártyáját, annak PIN kódjával együtt.

Ezután 2017. június 2. napján 22 óra 47 perckor a másodrendű vádlott a sértett bankkártyájával 101.000 forintot, majd két perccel később még 10.000 forintot vett ki egy bank automatájából.

A fiatalkorú társukat az elsőrendű vádlott bírta rá a cselekmény elkövetésére.


Forrás: Pécsi Törvényszék