El akarta rabolni egy idős asszony táskáját, három évet kapott

2019. március 12. kedd 14:00

El akarta rabolni egy idős asszony táskáját, három évet kapott

A Pécsi Járásbíróság hétfőn rablás kísérlete, kifosztás és közokirattal visszaélés miatt bűnösnek mondott ki egy egy férfit, s ezért három év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott fiatal férfi 2018. február 6-án a kora délutáni órákban, Pécsett egy forgalmas gyalogátkelőhelyen észrevett egy idős nőt, aki válltáskáját a jobb kezében tartotta.

A vádlott elhatározta, hogy megszerzi a nő táskáját, ezért a sértettet követte, majd pár métert követően mellé lépett és kezével ráfogott a sértett nő jobb kezében tartott táskájára, és kétszer megrántotta. A sértett ennek következtében a térdére esett, de a táskáját nem engedte el. A vádlott ezután elfutott a helyszínről. A vádlott cselekménye az idős, tartós betegségben szenvedő sértettnél lévő 78.000 forint érték megszerzésére irányult.

Még ugyanezen a napon, a fenti cselekményt követően a vádlott észrevett egy kislányt, aki az édesanyjával egy téren beszélgetett. A kiskorú sértett kezében tartotta 42.500 forint értékű mobiltelefonját, mely 1.500 forint értékű tokban volt. A vádlott a kiskorú sértett kezéből kivette a mobiltelefont, majd azzal elfutott.

A téren tartózkodók közül egy fiatal fiú felfigyelt a történtekre, a vádlott után futott, felszólította, hogy adja vissza a telefont, melyről a vádlott éppen a tokot távolította el. A vádlott a felszólításnak eleget téve visszaadta a telefont, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A vádlott az ítéletet tudomásul vette, míg az ügyész, valamint a vádlott védője a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fent, így az ítélet még nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék