Egyre közelebb a nyitás, az utolsó simításokat végzik a szakemberek az átépített piacon

2019. július 11. csütörtök 10:04

Egyre közelebb a nyitás, az utolsó simításokat végzik a szakemberek az átépített piacon

Ugyan még néhány művelet hátravan az újjáépített mohácsi piac megnyitásáig, akár már belülről is megnézhetjük, hiszen elbontották az építési területet elzáró kerítést, így ismét át lehet járni a létesítmény területén. 

 

 

Biztosan nagyon sokan várják már a félmilliárd forintból átépített piac átadását, mert bár az árusok a Városház utcában az építkezés alatt is kínálhatták portékáikat, a piacozás azért a régi helyen lesz ismét az igazi.

Erre már hamarosan sor kerülhet, a beruházás csaknem befejeződött, a kivitelezők gyakorlatilag az utolsó simításokat végzik.

Azt viszont, hogy milyen is lett a létesítmény, már bárki megtekintheti, hiszen a napokban elbontották az építési területét körbe vevő kerítéseket, így a terület átjárható a Jókai utca és a Városház utca irányából is.

A csarnokot és a hozzá tartozó egyéb építményeket az 1970-es években alakították ki, s mindeddig csupán kisebb, a működés elégséges feltételeihez nélkülözhetetlen javítási és karbantartási munkákra került sor. Kopott elárusítóhelyek, töredezett beton és hiányos, időjárástól megtépázott, elöregedett plexi előtetők tengere fogadta a vásárlókat.

Mindez azonban már a múlté.

A régi létesítményt teljes egészében elbontották. Vasbetonból készülő födémszerkezetet húztak a piacnak helyet adó tér fölé, mosható térburkolat, raktárak, hűtőkamrák várják a kereskedőket és a vevőket.


A tetőn parkolókat alakította ki, ezekhez a Jókai utca felől fűthető, így télen csúszásmentes rámpa vezet. A várakozóhelyeket árnyékolók védik az időjárás viszontagságaitól. A parkolószint felett napelemeket helyeztek el, valamint két darab, elektromos autók töltésére alkalmas állomást is kialakítottak.

A rámpától északra a piac működéséhez szükséges helyiségek, illetve zöldterületek, zöldtetők kaptak helyet számos cserje és fa elültetésével.

 

M. B. - Fotó: Facebook/Mohács Város Önkormányzata