Eddig nagyon jó: a szerencse is a mohácsiaknak kedvezett a Nemzeti Regattán a Balcsin

2018. június 09. szombat 19:36

Eddig nagyon jó: a szerencse is a mohácsiaknak kedvezett a Nemzeti Regattán a Balcsin

Továbbjutott az előfutamból a mohácsiak csapata a balatoni Nemzeti Regattán, Magyarország településeinek vitorlás versenyén. Városunk egysége vasárnap az negyeddöntőben indul, s próbálja beküzdeni magát a döntőbe.   

A kétnapos fesztiválra az ország számos pontjáról neveztek települések a 2018-as évben is, hogy összemérjék tudásukat vitorlázásban, főzésben és persze nem utolsó sorban, azért, hogy jól érezzék magukat.

Szombaton három előfutamot rendeztek, amelyen összesen ötvenegy induló vett részt. Közülük huszonnégy csapat jutott tovább a vasárnapi versenynapra, ahol két negyeddöntőt rendeznek meg tizenkét-tizenkét csapat részvételével. 

A továbbjutók között szerepel Mohács csapata is, akik az előfutamban a harmadik helyet szerezték meg, így a szabályok szerint a számukra kedvező sorsolás miatt vasárnap is rajthoz állhatnak.

- Először reggel kilenc órakor hajóztunk ki, egészen a rajtig kimentünk, azonban egy közelgő vihar miatt vissza kellett fordulnunk, lefújták a versenyt. Miután a vihar elment, újra kihajóztunk és kezdődhetett a verseny. A rajtot nem sikerült teljesen jól elkapni, de sikerült behozni a lemaradást, így végül a harmadik helyen értünk célba. Mivel az első kettő automatikusan továbbjut, nekünk várni kellett a sorsolásra, ahol elsőként kihúztak minket, így holnap indulhatunk a negyeddöntőn - árulta el lapunknak Illés Richárd, a mohácsi csapat tagja.

A negyeddöntőkből az elődöntőbe tizenkét csapat jut, végül közülük hat kerül a döntőbe. A mohácsiak természetesen jó esélyekkel szállnak hajóba holnap, s ki tudja, még bármi megtörténhet.

Mint azt korábban megírtuk, a mohácsiakkal a szárazföldön is találkozhattak az érdeklődők, hiszen indultak a települési ízek versenyének halételek kategóriájában a mohácsi halászlével. Barics Zsolt szívét lelkét beleadta idén is a főzésbe, azonban sajnos nem sikerült nyerni a mohácsiaknak a versenyben.

Képünkön: a mohácsi csapat a rajt előtt a kikötőben. 

D. Zs.