Csütörtökön tartják a nyugdíjtanácsadói napot

2017. október 11. szerda 09:03

Csütörtökön tartják a nyugdíjtanácsadói napot

Ismét magyar-német nyugdíjtanácsadói napra kerül sor Pécsett. Ezúttal október 12-én várják a nyugdíjbiztosítási szervek szakemberei mindazokat, akik Németországban dolgoztak vagy dolgoznak, és munkaviszonyuk kapcsán szeretnének szakértői tanácsot kérni. A gyors ügyintézés érdekében érdemes előzetesen időpontot kérni. 

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság a Deutsche Rentenversicherung Bund munkatársaival közösen szervezte meg Pécsett a magyar-német nyugdíjtanácsadói napot, tekintettel Baranya megye és Pécs lakosságának a magyar-német relációban betöltött kiemelkedő szerepére.

A baranyai megyeszékhelyen utoljára 2013 októberében került sorhasonló rendezvényre, akkor közel hetvenen éltek a személyes konzultációs lehetősséggel.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatalának a Mártírok útja 12. szám alatt található épületében rendezendő nyugdíjtanácsadói nap elsődleges célja az ügyfelek tájékoztatása a magyar, illetve a német nyugdíjjogosultság és szolgálati idő tekintetében.

A személyre szabott tanácsadás az ügyfelek számára ingyenes, azonban az eredményes és gyors ügyintézés érdekében mindenképpen érdemes előzetesen időpontot kérni a 0036 1 2708108-as telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

EQM