Csősz István plébános új CD-je: „Legyen áldás az úton"

2013. november 09. szombat 10:15

Csősz István plébános új CD-je: „Legyen áldás az úton

Némi csúszással kezdődött el csütörtökön este Csősz István plébános CD-bemutatója Pakson. A késlekedésnek kellemes oka volt: a könyvtár olvasóterme, ahol eredetileg rendezték volna a programot, szűkösnek bizonyult - adta hírül a Tolnai Népújság. 

Az új helyszín, a Csengey Dénes Kulturális Központ nagyklubja is megtelt a programra, amelynek a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége paksi csoportja volt a házigazdája. A város katolikus plébánosa a lemez címadó művével, a „Legyen áldás az úton" című dallal kezdte a bemutatót. Nem egyedül, a közönséget is dalra bírta.

Csősz István nagyjából egy éve került Paksra. Előtte harminc éven át szolgált Mohácson, ahol tanítványai, a hittanos gyerekek lepték meg egy CD-vel majd másfél évtizede, amikor egy szívműtét után lábadozott. Közös zenekaruk a TI-SZÓ közreműködésével készült el a második korong is, amelyeken kizárólag egyházi énekek kaptak helyet.

Ez nem jelenti azt, hogy Csősz István csak ezeket szereti, hiszen máig rajong a beat zenéért, nagy kedvence a Beatles, a Rolling Stones, a hazaiak közül pedig az Omega és az Illés. Gitárt először 23 évesen vett a kezébe, autodidakta módon tanult meg játszani rajta. A hangszerét máig szívesen használja a papi életben is.

Tolnai Népújság