Csataévforduló: rendhagyó programokkal is készülnek, a Csík Zenekar koncertezik Mohácson

2019. augusztus 11. vasárnap 10:33

Csataévforduló: rendhagyó programokkal is készülnek, a Csík Zenekar koncertezik Mohácson

Az eddigiektől eltérő programokkal is készülnek a rendezők a mohács csata évfordulóján: augusztus 29-én a Széchenyi téren a hagyományokat állítják középpontba, bemutatókkal, fellépőkkel várják a közönséget, este pedig a Csík Zenekar koncertezik. A Sátorhelyi Nemzeti Emlékhelyen Nagy István agrárminiszter mond ünnepi beszédet. 

 

A mohácsi csata évfordulóján tartandó hivatalos megemlékezések mellett ezúttal a szervezők szándéka szerint a hagyományok kapnak nagyobb hangsúlyt.

Ennek jegyében a Széchenyi téren délután kettőtől vásár jelleggel kézművesek kínálják majd a portékáikat, s a Csőszi Hagyományőrző Egyesület tart bemutatót. Láthatunk párviadalokat, korabeli fegyvereket, öltözékeket, sátrakat.

Háromnegyed hatkor Szemző Angéla és zenekara, utána a Sátorhelyi Néptánc Együttes lép fel a téren felállított nagyszínpadon, utánuk pedig a Schneider Lajos Népdalkör következik.

A főtéri programok zárásaként, este nyolc órától a Csík Zenekar ad másfél órás koncertet. A Kossuth-díjjal kitüntetett zenekar a hazai népzene egyik legismertebb előadója, minden bizonnyal pazar élmény lesz a fellépésük.

A Sátorhelyi Nemzeti Emlékhelyen a megemlékezés és koszorúzás délután ötkor kezdődik,ünnepi beszédet mond Nagy István agrárminiszter.

Az emlékparkba fél ötkor ingyenes buszjárat indul a Széchenyi Téri iskola Arany János utcai szakaszáról.

 

EQM