Csaknem elgázolt egy közterület-felügyelőt Pécsett, elítélték

2020. január 16. csütörtök 15:43

Csaknem elgázolt egy közterület-felügyelőt Pécsett, elítélték

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön megtartott tárgyaláson vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és közúti veszélyeztetés bűntettében bűnösnek mondott ki egy vádlottat, s egy év 6 hónap szabadságvesztésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a sértett férfi és társa közterület felügyelőként dolgoznak, szolgálatuk során egyenruhát viselnek. A közterület felügyelők 2018. február 9-én Pécsett, a belváros egyik - behajtási engedély köteles - kereszteződésében ellenőrizték az engedélyek érvényességét.

A vádlott egy általa használt - de más személy tulajdonában álló - személygépkocsival, a délelőtti órákban az ellenőrzött terület felé közlekedett, ennek során a sértett karjelzéssel megállásra szólította fel.

A vádlott a gépkocsival a jelzés ellenére nem állt meg, hanem gázt adva tovább hajtott, melynek következtében az intézkedés közben lévő közterület-felügyelőnek a gépkocsi elől el kellett ugrania.

A sértett emiatt egyensúlyi helyzetéből kibillent, a jobb könyökével megtámaszkodott a gépkocsi szélvédőjén, ezután ellökte magát a gépkocsitól, majd a vádlott tovább hajtott.

A sértett és társa a gépkocsi után futottak, de nem érték utol.

A vádlott magatartásával a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be.

Forrás: Pécsi Törvényszék