Cigarettacsempészt fogtak el a fináncok az 57-es főúton

2024. február 21. szerda 09:49

Cigarettacsempészt fogtak el a fináncok az 57-es főúton

Közúton végzett ellenőrzésen bukott le egy magyar férfi ukrán cigarettával és fogyasztási dohánnyal, majd egészen a lakásáig kísérték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, ahol további adózatlan dohánytermékeket találtak.

 

 

 

Az egyenruhások egy magyar autóst ellenőriztek az 57. számú főút Pécsre vezető szakaszán.

A jármű átvizsgálásakor 7 zacskó vágott dohányt és néhány karton szerb zárjegyes cigarettát találtak a férfi autójában, amely lakásának átvizsgálását is indokolttá tette.

A Baranya vármegyei község családi házának minden szegletét átvizsgálták az egyenruhások.

Az udvaron egy üzemképtelen autó csomagtartójából, de még a gyerekszoba gardróbjából is adózatlan dohánytermékek kerültek elő.

A 66 éves férfi azt mondta, hogy összesen 12 kilogramm fogyasztási dohányt és 900 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vásárolt egy szerb férfitől, amelynek egy részét már elfogyasztották, a többit pedig eladásra szánta.

 

A pénzügyőrök összesen közel 8 kilogramm fogyasztási dohányt és 859 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le, továbbá jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A férfi több millió forintos bírságra is számíthat.

Forrás: NAV