Bővült a társaság: újabb szurikátakölykök születtek a Pécsi Állatkertben

2018. november 20. kedd 08:59

Bővült a társaság: újabb szurikátakölykök születtek a Pécsi Állatkertben

Buddha és Franciska ismét újszülöttekkel lepte meg az állatkertet.  

 

Legutóbb 2017 tavaszán gyarapodott új példányokkal az akkori kicsiny, háromfős szurikátacsapat.

Az új tenyészállatok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen Buddha és Franciska frigyéből szűk másfél év alatt immár negyedjére születtek kölykök. 

A szurikátacsapatban csak a legmagasabb rangú pár szaporodhat, viszont a csapat többi tagja - köztük az idősebb kölykök - segítenek a szülőknek a kicsik nevelésében.

Bár a négy kölyök még szeptember 17.-én látta meg a napvilágot, mostanában erősödtek meg annyira, hogy felfedezhessék maguknak a nagyvilágot, külső kifutójukat és belső szállásukat. Ugyan a kölykök neme egyelőre még ismeretlen, gondozóik a pécsi hagyományokhoz híven különböző gyümölcsökről nevezték el őket, így a Dinnye, Barack, Mangó és Banán neveket kapták a csapat legifjabb tagjai.

A kölykök születését követően nem sokkal négy, már itt született fiatal hím kirepült a szülői házból, ők a Jászberényi Állatkert lakói lettek. 

Így a Pécsi Állatkert látogatói jelenleg két csapatban összesen 15 szurikátával találkozhatnak: a kisebb, háromfős csapatunk külön férőhelyen él, a kölykök a nagyobb, tizenkét fős, szépen szaporodó csapatunk tagjai.

A vendégek a zord időjárás ellenére is láthatják a kis szurikátákat, hiszen az állatok üvegablakon keresztül akkor is megfigyelhetőek, amikor a belső férőhelyükön tartózkodnak. Aki kíváncsi a kicsikre, érdemes hamar ellátogatnia, mivek a szurikáták gyorsan nőnek, 9 hónaposan már ivarérettek!

Forrás: Pécs Állatkert