Bottal fenyegetőzött egy pécsi autós, aztán balesetezett, lecsukták - Videó!

2023. december 12. kedd 09:03

Bottal fenyegetőzött egy pécsi autós, aztán balesetezett, lecsukták - Videó!

A Pécsi Járási Ügyészség indítványa alapján a Pécsi Járásbíróság december 8-án egy hónapra elrendelt a letartóztatását annak a fiatal férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint sorozatosan követett el közlekedéshez kapcsolódó bűncselekményeket. 

 

 

A Pécsi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, melynek során egy 20 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

A megalapozott gyanú szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező férfi 2023. november 22-én reggel Pécsett, a Maléter Pál úton eltiltás hatálya alatt vezetett egy tehergépkocsit.

A belső sávban haladó gépkocsi mellé érve szóban megfenyegette a gépkocsi vezetőjét, majd egy hosszú bottal kinyúlt a lehúzott bal oldali ablakon és a bottal megfenyegette a másik gépkocsi sofőrjét, többször ütő mozdulatokat tett felé. Miután a forgalommal haladva elindultak, a sértett gépkocsija mellé érve felé kormányozta a tehergépkocsit úgy, hogy áttért a másik forgalmi sávba.

A sértett az ütközést hirtelen fékezéssel és balra kormányzással tudta elkerülni.





A cselekmény közúti veszélyeztetés bűntettének és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit november 27-én.

A gyanúsított ezt követően, 2023. december 7-én ismét eltiltás alatt vezette a gépkocsiját Pécsett, melynek során anyagi kárral járó közlekedési baleset részese volt.


Az ügyészség indítványozta a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását, akivel szemben több büntetőeljárás is folyamatban van, mivel gyanúsítotti kihallgatását követően folytatta a bűncselekményt, illetve fennáll a veszélye, hogy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követ el.

A Pécsi Járásbíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal és egy hónapra elrendelte a
gyanúsított letartóztatását.

 

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség