Bólyból indult szörnyvontatmányt kapcsoltak le a rendőrök Mohácsnál

2023. május 18. csütörtök 11:30

Bólyból indult szörnyvontatmányt kapcsoltak le a rendőrök Mohácsnál

A napokban Mohácson, az 56-os főúton állították meg a vízirendőrség szárazföldi munkatársai azt a Bólyból Hajdúböszörménybe tartó vontatmányt, aminek négy kereke nem volt meg - számolt be az esetről közösségi oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

 

 


A kamion pótkocsijának 6-ból 4 kereke hiányzott, felnijei is csak a harmadik tengelyen voltak, a gumik pedig sem méretben, sem mintázatban nem egyeztek. A hiányzó alkatrészek miatt ideiglenes átalakításokat végeztek a kerekek helyén, a lógó tengelyek elhullajtás elleni felfogatását láncokkal és kampókkal próbálták pótolni.

Ettől bármelyik fekete öves garázssori gerillatákolónak könnybe lábadt volna a szeme, nemkülönben az összes szakhatóság ereiben menten megfagyott volna a hidraulikaolaj- fogalmaztak humorosan a látottakról.

A további vizsgálatok során kiderült, hogy a pótkocsi egy helyen ketté van törve, emellett műszaki érvényessége 2022. október 25-én lejárt.

A rendőrök a jármű forgalmi engedélyét a helyszínen bevonták, rendszámtábláját levetették, a továbbközlekedést megtiltották, a sofőrrel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek.

EQM