Biztonsági szolgálat vigyáz a látogatók nyugalmára a mohácsi temetőben

2019. szeptember 20. péntek 13:16

Biztonsági szolgálat vigyáz a látogatók nyugalmára a mohácsi temetőben

A köztemető üzemeltetési feladatait ellátó vállalkozás tájékoztatást tett közzé a sírkertben elvégzett munkálatokról, valamint a közeli jövőt illető további terveikről. 

 


Amint arról beszámoltunk, a képviselő-testület döntése értelmében tavaly augusztus óta már nem a városgazdálkodási vállalat, hanem a Walter Kft. látja el a köztemető üzemeltetési feladatait.

A vállalkozás tájékoztatása szerint az azóta eltelt időszakban a ravatalozó épületének összes helyiségét teljes egészében felújították, kommunális gépek, eszközöket, új, elektromos gépjárművet vásároltak.

Ahol szükséges volt, kiirtották a jellemzően két méter magas gazt. Locsoló kannákat helyeztek el a kutaknál, a kerekes kutakra új vödröket, csapokat szereltek. Kerítést építettek a Bégrét utca felőli részen, ezzel teljes egészében zárt lett a sírkert.


Harminc, szelektív gyűjtésre alkalmas szeméttárolót vásároltak, csaknem 200 fa lelógó ágait vágták vissza a zavartalanabb közlekedés biztosítása és a baleset veszély megszüntetése érdekében. A bejáratokat díszkert kialakításával szépítették, továbbá 120 fát ültettek.

Hangsúlyozták, hogy nagy gondot fordítanak a temető biztonságára, a látogatók nyugalmára és a temető rendjének fenntartására, ezért a kapuk folyamatos és kontrollált nyitását-zárását, a temető folyamatos őrzését biztonsági szolgálattal végezzük.

Jelenleg folyamatban van a temető weblapjának készítése, a ravatalozó előtt árnyékolástechnikai rendszer kiépítése.

Forrás: EQM - Önkormányzati Hírek