Betépve vezetett, lebuktatták a rendőrök

2019. február 09. szombat 09:16

Betépve vezetett, lebuktatták a rendőrök

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki bódult állapotban vezette autóját Pécsett. 

 

 

Járművezetés bódult állapotban gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkapitányság egy 28 éves helyi férfi ellen.

 

A férfi 2018. november 6-án 17 órakor Pécsett, a Zsolnay Vilmos úton közlekedett személygépkocsijával, amikor ellenőrzés alá vonták a rendőrök. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter negatív eredményt mutatott, azonban a sofőr a rendőröknek elmondta, hogy aznap gyógyszereket vett be, egy nappal korábban pedig kábítószert fogyasztott.

A rendőrök előállították további mintavételre, amely során az orvos megállapította, hogy a férfi bódító hatású szer befolyása alatt áll, amely nem alkoholtól származik.

Később az igazságügyi toxikológiai vizsgálat, valamint az orvosszakértői vélemény eredményei is igazolták, hogy a gépkocsivezető a járművezetés idején vezetési képességre hátrányosan ható gyógyszer, illetve kábítószer befolyása alatt állt. A rendőrök a férfit kihallgatták gyanúsítottként, amely során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pécsi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: BMRFK