Beteglátogató önkéntesek jelentkezését várják

2024. június 09. vasárnap 13:56

Beteglátogató önkéntesek jelentkezését várják

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség várja olyan 18. életévüket betöltött, hitüket gyakorló, a beteglátogatás iránt elhivatottságot érző önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vállalnának rendszeres látogatásokat kórházi osztályokon, gondozóotthonokban a Pécsi Egyházmegye területén. 

 

 

A Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség kiemelten kezeli kórházban fekvő és az otthonokban élő idősek látogatását, akiket a hozzátartozók sok esetben nem vagy csak ritkán látogatnak.

A beteglátogató nyitott a másik ember sorsa és állapota iránt, aktív hallgatóként van jelen és odaadó szeretettel beszélget vele.

Az önkéntesek rendszeresen keresik fel az intézményeket, ahol lelki beszélgetéseket vezetnek és - igény esetén - imaórát tartanak az idősek és betegek részére.

Az önkéntes szolgálat hetente néhány órás elfoglaltságot jelent, ezért olyan életállapotot kíván a jelentkezőtől, amelyben jó szívvel oda tudja ajándékozni másoknak ezt az időt.

Jelentkezni és érdeklődni az alábbi űrlap kitöltésével, illetve telefonon (Tel.: + 36 30 016 2376) lehet: https://pecsiegyhazmegye.hu/beteglatogatoknak/jelentkezes.

Forrás: Pécsi Egyházmegye