Berényi Imre főhadnagyot választották az év tűzoltójának Mohácson

2019. augusztus 26. hétfő 10:23

Berényi Imre főhadnagyot választották az év tűzoltójának Mohácson

Az elmúlt héten Mohácson, a Szent István napján tartott ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át a városi elismeréseket. Az év tűzoltója díjat Berényi Imre tűzoltó főhadnagy érdemelte ki.  

 

 

Berényi Imre tűzoltó főhadnagy - édesapja nyomdokaiba lépve - szerelt fel beosztott tűzoltónak. Az alap-, majd középfokú szakmai képzéseket követően szerparancsnoki beosztásba került. Elhivatottságát jól bizonyítja, hogy itt sem állt meg, hanem felsőfokú képzésre is jelentkezett és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tűzvédelmi és mentésirányítási szakát kiemelkedő eredménnyel abszolválta.

Ezt követően a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon szolgálatparancsnoki beosztásban kezdhette meg újra a tűzoltói munkát. Már a szolgálati ideje legelején is sokra hivatott, fiatal tűzoltót - kora ellenére - beosztottjai hamar elfogadták, amit Berényi Imre azzal viszonzott, hogy kiállt a társaiért és szakmai fejlődésüket folyamatosan segítette, támogatta.

Berényi Imre nem csak a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon de megyei és országos szinten is kivívta az előljárók és a bajtársak figyelmét és elismerését. 2014 óta oszlopos tagja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság égisze alatt alakult HUNOR Mentőszervezetnek, több gyakorlaton is részt vett, 2019-ben pedig tagja volt a mentőszervezet csapatának az évenként Belgiumban megrendezésre kerülő GRIMPDAY elnevezésű kötéltechnikai mentőversenyen, ahol az igen előkelő második helyezést érték el.

Folyamatosan képzi magát, széles körű szakmai ismereteit folyamatosan bővíti, nyelvismeretét is igénybe véve külföldi szakmai oldalakról is rendszeresen tájékozódik. A beavatkozásokat segítő, a szakmaiságot fejlesztő ötleteire, javaslataira mindig számítani lehet.

Berényi Imre aktív sportember is. Nem csak a magánéletben, de a belügyminisztérium és a katasztrófavédelmi szervek által meghirdetett sportversenyeken is gyakran részt vesz és az elért sikerekkel öregbíti a megyei és a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság hírnevét.

A vezetésével felkészülő mohácsi sportcsapat az idei évben megnyerte a megyei tűzoltósport versenyt, majd a megyei válogatott tagjaként csapatban első, egyéniben pedig harmadik helyezést ért el az országos tűzoltósport versenyen is.

Gratulálunk az elismeréshez!

 

 

Forrás: Katasztrófavédelem