Benzinkutakon kampányolnak a baranyai zsaruk

2019. november 22. péntek 18:00

Benzinkutakon kampányolnak a baranyai zsaruk

Benzinkúton hívják fel a baranyai rendőrök a gépjárművezetők figyelmét a megváltozott időjárási, látási és útviszonyokra, valamint annak fontosságára, hogy a téli időszakra felkészítve vegyenek részt a közúti forgalomban járműveikkel. 

 

 

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a Magyar Autóklub együttműködésével vett részt 2019. november 22-én az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányban.

A program célkitűzése, hogy felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét a láthatóság fontosságára, valamint a korai sötétedés veszélyeire.

Ennek keretében a járművezetőknek lehetősége adódik, hogy átvizsgáltassák gépkocsijuk világító és fényjelző berendezését, a gumiabroncsok állapotát, és ellenőrizzék a fagyálló és a téli szélvédőmosó folyadék értékét.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai heti két alkalommal Pécsett, a Zsolnay Vilmos úti OMV töltőállomáson tájékoztatják a gépjárművekkel közlekedőket az őszi-téli átállásról, segítséget nyújtanak az autósoknak a járművek világításának, valamint a gumiabroncsok profilmélységének ellenőrzésében.

Forrás: BMRFK