Belehúzott Brutus és Avarka: megszületett a bölénypár hatodik közös borja is

2019. június 19. szerda 12:39

Belehúzott Brutus és Avarka: megszületett a bölénypár hatodik közös borja is

Június 8.-án, szombaton óriási meglepetés érte a látogatókat és a Pécsi Állatkert dolgozóit: megszületett Brutus és Avarka, az amerikai bölénypár 6. közös borja.

 

Avarka, a rutinos anyuka a két évvel ezelőtti elléshez hasonlóan ez úttal is fényes nappal, látogatóink szeme láttára hozta világra borját, így a szerencsés vendégek nyomon követhették a kis boci megszületését.

Az ellés idejére a bölénycsalád többi tagja külön volt zárva az anyától, csupán néhány óra múlva történt meg az újraegyesítés.

Az ellés ideje alatt nem az apuka, hanem Ben, a kétéves bikaborjú volt a legizgatottabb, de később, az összeengedés után Bóra, a tavalyi évben született kis nőstény is érdeklődve szemlélte kis testvérét, olyannyira, hogy néha az anyukának kellett arrébb terelnie a kicsi körül legyeskedő csemetéit.

A kis bölény jól van, egészséges és erős, születésétől kezdve láthatják a látogatók. Nevet ugyan még nem kapott, de az már kiderült róla, hogy kisfiú. A Pécsi Állatkert bölénycsaládja jelenleg 5 tagot számlál, terveik szerint azonban a közeljövőben Ben és Bóra ki fog repülni a szülői fészekből, és más állatkertben fognak új, felnőtt bölényéletet kezdeni.

 

Forrás: Pécsi Állatkert