Befejeződött az építkezés, jövő csütörtökön kinyit az újjávarázsolt mohácsi piac

2019. augusztus 13. kedd 11:29

Befejeződött az építkezés, jövő csütörtökön kinyit az újjávarázsolt mohácsi piac

Biztosan nagyon sokan várják már a 650 millió forint, vissza nem térítendő támogatásból átépített piac átadását. Megérkezett a jó hír, jövő csütörtökön adják át az újjávarázsolt létesítményt, azt követően vehetik birtokba az árusok és a piacra járók.  

 

Bár az árusok a Városház utcában az építkezés alatt is kínálhatták portékáikat, a piacozás azért a régi helyen lesz ismét az igazi. Erre már csak néhány napot kell várni, az építkezés befejeződött, augusztus 22-én átadják a létesítményt, amire rá sem lehet ismerni.

Az ütött-kopott elárusítóhelyek, töredezett beton és hiányos, időjárástól megtépázott, elöregedett plexi előtetők tengere már a múlté, minden elemében új létesítmény fogadja jövő csütörtöktől a betérőket és az árusokat.

A mintegy 650 millió forint, vissza nem térítendő támogatásból elvégzett beruházás során a régi építményt teljes egészében elbontották. Vasbetonból készülő födémszerkezetet húztak a piacnak helyet adó tér fölé, mosható térburkolat, raktárak, hűtőkamrák várják a kereskedőket és a vevőket.

Az árusítótéren 160 darab rozsdamentes, mosható felülettel ellátott, mozgatható asztalt helyeztek el, a tisztaságról pedig egy vadonatúj kommunális takarítógép gondoskodik.

A tetőn parkolókat alakította ki, ezekhez a Jókai utca felől fűthető, így télen csúszásmentes rámpa vezet. A várakozóhelyeket árnyékolók védik az időjárás viszontagságaitól. A parkolószint felett napelemeket helyeztek el, valamint két darab, elektromos autók töltésére alkalmas állomást építettek.

Zöldterületeket, zöldtetőket is kialakítottak számos cserje és fa elültetésével.

A beruházás célja az volt, hogy a vonzó létesítmény a környező települések termelőit, a lakosságot, illetve a turistákat is becsábítsa, ezzel is segítve a helyi termelőket, a gazdaság élénkülését.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva