Bedobták a törölközőt: önként feladták Pécset és Baranyát az egykori ifjú szocialisták

2018. január 17. szerda 12:00

Bedobták a törölközőt: önként feladták Pécset és Baranyát az egykori ifjú szocialisták

Ilyen lehetett az oroszok ellen megélt hatalmas verés Mexikóban. Az a meccs már a pályára lépés előtt eldőlt (lásd mákos tészta), de utána azért vígan pezsgőfürdőztek a játékosok a szállodában. Na ja, tényleg több is veszett Mohácsnál. 

Néhai Tasnádi Péter, Pécs egykori szocialista polgármestere válaszolta anno a kérdésre, hogy miért nem megy végre táppénzre, hogy meggyógyulhasson, hogy azért, nehogy „ezek" ellopják közben a Városházát is.

Mintha a jövőbe látott volna.

Az akkor még ifjú szocialisták nem sokkal később előbb lenyomták a valóban baloldali baloldaliakat, aztán pedig kigördítettek szinte mindent a köz vagyonából. Talicskával a prémium gyanánt felvett százezreket (volt, aki egy nap kétszer is tartotta a markát a kasszánál), a teljes pécsi buszparkot pedig egy kézzel írt számlával.

Mikor hogy.

A Városháza végül megmaradt, de talán csak azért, mert arról már nem volt idejük „gondoskodni".

És a jelek szerint már nem is lesz.

Kedden ugyanis az egykori ifjú szocialisták harc nélkül feladták nemhogy Pécset, egész Baranyát is: bejelentették, hogy egyik választókerületben sem indítanak önálló jelöltet.

Azt, hogy ezt kik és miképp tudták lenyomni a torkukon, talán sosem tudjuk meg, de nem is igazán fontos. A lényeg, hogy a megyében a Gyurcsány-párt ismeretlen jelöltjei és a függetlennek mondott szigetvári polgármester, Vass Péter, valamint Mellár Tamás mérkőzhet meg a képviselőségért.

Világos, hogy ezek a meccsek is már most, jóval a pályára lépés előtt eldőltek, s ezt pontosan tudja minden érintett. S ne legyenek kétségeink, a játékosok ezúttal is vígan pezsgőfürdőznek a medencében, miközben a szurkolóikkal éppen most etették meg a mákos tésztát.

Képünkön: (archív) Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke, aki szintén részt vett a keddi pécsi kampányrendezvényén.

Máté Balázs