Beáldozták Nyőgéri Lajost, lemondatja pártja a gazdasági bizottság éléről

2019. november 11. hétfő 10:06

Frissítve: 2019. november 11. hétfő 10:31

Beáldozták Nyőgéri Lajost, lemondatja pártja a gazdasági bizottság éléről

Mindenki Pécsért-MSZP közgyűlési frakciója az elmúlt napokban higgadtan áttekintette és értékelte a Nyőgéri Lajos gazdasági bizottsági posztja körül kialakult helyzetet. Mint ismert, a képviselő több cége megszűnt, több közülük kényszertörléssel, írta közleményében a Mindenki Pécsért-MSZP közgyűlési frakciója.

 

 

 

"Pécs vezetésére nehéz évek várnak, rengeteg a megoldandó probléma, nyomasztóak az elmúlt tíz év ránk maradt terhei. A ránk váró közös munkát a Mindenki Pécsért-MSZP frakciója nem kívánja egy olyan szituációval terhelni, amely a pécsi polgárok bármiféle bizalomvesztéséhez vezethet, egyetlen ember életében évekkel ezelőtt bekövetkezett történések miatt.

 

A frakció Nyőgéri Lajossal - aki a frakció vezetője - teljes egyetértésben ezért úgy döntött: a politikus nem dolgozik majd az önkormányzat gazdasági bizottságának elnökeként a közeljövőben, ezért november 14-i hatállyal lemond a bizottság elnöki posztjáról.

 

A Mindenki Pécsért-MSZP frakció dr. Schmuck Rolandot jelöli az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöki posztjára. Schmuck Roland felsőfokú végzettséggel rendelkező gazdasági szakember, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, az egyetemen védte meg doktori disszertációját és ott végzi oktatói munkáját is.

 

A Mindenki Pécsért-MSZP közgyűlési frakciója."

A közlemény kiadását követően kerestük Nyőgéri Lajost, akitől azt szerettük volna megtudni, vezeti-e a továbbiakban is a Mindenki Pécsért-MSZP közgyűlési frakcióját, illetve tervezi-e, hogy mandátumáról is lemond, azonban elérhetetlennek bizonyult.

EQM