Bazi nagy gépekkel kaszálják a töltést Mohácsnál, hétfőn és kedden érdemes elkerülni

2020. május 22. péntek 12:41

Frissítve: 2020. május 23. szombat 09:40

Bazi nagy gépekkel kaszálják a töltést Mohácsnál, hétfőn és kedden érdemes elkerülni

FRISSÍTÉS: cikkünk megjelenését követően közölte a szolgáltató, hogy a korábban jelzettnél egy héttel később kezdődnek a munkálatok. Jövő hétfőn kezdődik Mohácsnál a Duna menti árvízvédelmi töltés koronaszintjén vezető aszfaltút két oldalán a nagyra nőtt fű gépi kaszálása - közölte a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. 

 

Közleményükből kiderül, három géppel, szakaszosan végzik a műveletet, reggel fél nyolctól délután négyig.

Ha az időjárás nem szól közbe, június közepéig, hozzávetőlegesen három hét alatt végeznek.

Az igazgatóság munkatársai Mohács belterületén, a Gőzhajó utca vonalától kezdik a kaszálást, hogy aztán pár hét múlva, dél felé haladva a horvát határnál fejezzék be.

A teljes munkaterület hossza így eléri a 20 kilométert.

A vízügyesek arra kérik a mohácsiakat, hétfőn és kedden lehetőleg ne közelítsék meg a töltést.

A füvet nagy teljesítményű lengőkaszákkal vágják le, a gépek használata igen nagy figyelmet kíván a kezelőktől, ráadásul a vágóberendezésekkel felszerelt járművekből munkavégzés közben csak korlátozottan lehet kilátni.


Kérik továbbá a későbbi napokon, a jelzett időtartamban akár munkavégzési, akár kedvtelési céllal (sportolás, kutyasétáltatás, kerékpározás, horgászat stb.) a töltést igénybe vevőket, hogy a kaszálást végző gépek közelében a legnagyobb körültekintéssel mozogjanak, e járműveket minden esetben óvatosan előzzék meg, kerüljék ki.

Képünk archív felvétel.

 

EQM