Baranyát nem érinti a Magyar Posta létszámleépítése – sőt, kézbesítőket keresnek

2019. december 27. péntek 09:22

Baranyát nem érinti a Magyar Posta létszámleépítése – sőt, kézbesítőket keresnek

A „működési hatékonyság" javítása érdekében csoportos létszámleépítést hajt végre a Magyar Posta Zrt. - számolt be közleményben a vállalat. Megkeresésünkre a cégnél közölték: az elbocsátások főleg a budapesti telephelyeken dolgozó irányítási és szolgáltatási területeket érinti, így nem kell arra számítani, hogy Pécsett, illetve Baranya megyében kézbesítőket vagy ügyintézőket küldenek el.

 

 

Az elmúlt időszakban több panasz is érkezett szerkesztőségünkhöz a postai szolgáltatásokat illetően. Olvasóink arról számoltak be, hogy a leveleket, csomagokat lassan (vagy adott esetben egyáltalán nem) kézbesítik, a csekkbefizetéskor, illetve a küldemények átvételekor pedig hosszú sorokat kell végigállniuk.

A napokban csoportos létszámleépítésről érkeztek hírek az állami vállalat háza tájáról. Ennek apropóján a Magyar Postánál arról érdeklődtünk, a megyénkben tapasztalható szolgáltatási színvonalat befolyásolja-e a döntés, várható-e, hogy kézbesítőktől vagy ügyintézőktől válik meg a cég Baranyában.

Válaszukban azt írták, a csoportos létszámleépítés főleg a fővárosi telephelyeken az irányítási, szolgáltatási területeken dolgozókat érinti, tehát nem a postai kézbesítőket - tudtuk meg.

Hangsúlyozták, hogy a nemrég bejelentett létszámleépítés törvényes keretek között történik, azt valamennyi vonatkozó jogszabály maradéktalan betartásával hajtja végre a cég. Munkatársunkkal közölték, a folyamat előre meghatározott lépések mentén zajlik, „a postai szolgáltatások zavartalan működése továbbra is biztosított".

Mint megtudtuk, Pécsett 120 fő kézbesítőt alkalmaz a társaság, a városban, valamint a megyében nincs jelentős munkaerőhiány a pozíciót illetően. December első hetében négy leendő munkatársat kerestek erre a feladatra a megyeszékhelyen, Baranyában pedig további egy fő betöltetlen kézbesítői álláshelyet tartottak nyilván ugyanebben az időszakban.


Képünk
illusztráció.

Palotás Péter - Fotó: MTI