Baranyai önkéntes tűzoltók csapnak össze

2023. május 29. hétfő 13:02

Baranyai önkéntes tűzoltók csapnak össze

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Vármegyei Tűzoltó Szövetség és a Szigetvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közös sportversenyt szervez a Baranya vármegyei önkéntes tűzoltó egyesületek részére.

 

 

 

 

 

A Baranya Vármegyei Önkéntes Tűzoltó Versenyre a szigetvári sportpályán, június 3-án (szombaton) kerül sor. A rendezvény előtt - 8 és 9 óra között - Szigetváron zenés felvonulást tartanak az önkéntesek, ezt Salamon Gyula volt tűzoltó parancsnok emléktáblája előtt megemlékezés követi.

A sportverseny megnyitója 10 órakor lesz, a megmérettetés pedig 10:15 és 13 óra között zajlik majd. Egyéni, illetve csoportos feladatokban is rajthoz állnak a versenyzők, felnőtt és ifjúsági kategóriákban egyaránt láthatunk majd mindenre elszánt önkéntes tűzoltókat. Az eredményhirdetésre várhatóan 13:30-kor kerül sor.

 

 

A rendezvény célja a hagyományteremtés és a tűzoltósport népszerűsítése mellett az egészség megőrzése, a fizikai erőnlét fejlesztése, valamint a szakmai és baráti kapcsolatok erősítése. Az eseményen beszédet mond Mácsai Antal tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató

Forrás: Katasztrófavédelem